Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.07.2013

Un judecător a fost condamnat pentru că a examinat un dosar, fără a fi prezent la şedinţa de judecată

Un judecător de la Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a fost recunoscut culpabil de comiterea infracţiunii „pronunţarea unei încheieri contrare legii” din Codul penal, fiind condamnat la amendă penală în mărime de 400 unităţi convenţionale (8 mii de lei), cu privarea de dreptul de ocupa funcţii în sistemul judiciar şi organele de drept pe un termen de 5 ani.

Deşi procurorii au reţinut în acţiunile magistratului elementele constitutive a două infracţiuni, inclusiv şi celei de „depăşire a atribuţiilor de serviciu” din Codul penal, Judecătoria Buiucani l-a achitat pe acest capăt de acuzare. Procurorii însă nu sunt de acord cu această decizie şi anunţă că o vor contesta cu apel.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că inculpatul a semnat procesul-verbal al şedinţei de judecată, datat cu 20 martie 2012, care, de facto nu a avut loc, deoarece, în acel moment, magistratul se afla la Consiliul Superior al Magistarturii. Documentul conţinea date neveridice privind prezenţa participanţilor la şedinţa de judecată, inclusiv a judecătorului şi contravenientului, ora începerii şedinţei de judecată, cît şi expunerea părţilor, derularea acestei şedinţe de judecată inexistente.

La demersul Procurorului General judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie.

Urmărirea penală pe acest caz a fost exercitată de Procuratura Anticorupţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus