Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-15/preshedintele-parlamentului-de-la-chishinau-va-efectua-o-vizita-in-rom-nia-in-toamna-30586.html
Data: Jul 15, 2013 (12:41)

Preşedintele parlamentului de la Chişinău va efectua o vizită în România în toamnă

Preşedintele parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, va efectua o vizită în România în septembrie sau octombrie. Igor Corman a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că prioritatea acestei vizite va fi agenda europeană a Republicii Moldova.

'Am invitaţia preşedintelui parlamentului României. Încă nu am fixat o dată, dar această vizită, cu siguranţă, va avea loc în septembrie sau octombrie', a declarat Corman.

În centrul discuţiilor se va afla agenda europeană a Republicii Moldova, potrivit oficialului de la Chişinău. 'România este o ţară importantă pentru Republica Moldova, ca ţară membră a UE, dar şi ca ţară vecină. Interesul nostru este să avem o agendă pragmatică, în stil european, o agendă care nu lasă loc pentru anumite speculaţii. Şi eu cred că aici parlamentarii îşi pot aduce contribuţia pentru ca noi să mişcăm aceste lucruri, adiţional la toate înţelegerile care există între executive, toate proiectele pe care le avem, inclusiv construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni', a declarat Corman.

De asemenea, el a precizat că în următoarele luni parlamentul de la Chişinău va avea o activitate diplomatică intensă şi va primi mai multe delegaţii oficiale ale parlamentelor unor state europene.

Referindu-se la activitatea parlamentului Republicii Moldova, care vineri a finalizat sesiunea de primăvară-vară, Igor Corman a declarat că acesta a reuşit să adopte toate actele legislative necesare pregătirii pentru summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde ţara sa urmează să parafeze Acordul de asociere cu UE, scrie Agerpres.