Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-15/pre-edintele-parlamentului-ia-prezentat-pe-noii-directori-colectivului-anre-30589.html
Data: Jul 15, 2013 (18:12)

Președintele Parlamentului i-a prezentat pe noii directori colectivului ANRE

Speakerul Parlamentului, Igor Corman, i-a prezentat astăzi, 15 iulie, colectivului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pe noii directori ai Consiliului de administraţie al ANRE, desemnaţi în funcție pe 12 iulie, prin hotărâre de Parlament.

Potrivit ANRE, Igor Corman le-a urat succes în activitate noilor directori ai ANRE,  exprimându-şi, totodată, dorința ca, împreună cu întreg colectivul Agenției, să depună eforturi susținute pentru a proteja, în primul rând, drepturile consumatorilor. Potrivit lui, activitatea ANRE vizează direct activitatea întreprinderilor din sectorul energetic, dar mai ales - interesul consumatorilor, de aceea, spune el, este important ca, prin deciziile luate sau prin tarifele aprobate, ANRE să asigure balanța necesară dintre interesele consumatorilor și activitatea eficientă în condițiile legii a întreprinderilor din sectorul energetic.

Noul director general al ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat că ANRE este printre puținele instituții de stat care dispune de toate ingredientele necesare pentru a fi eficientă, corectă și pentru a aduce un plus de valoare atât pe plan social, pentru cetățeni, prin stabilirea unor tarife corecte, cât și pentru a susține politicile economice ale statului.

Sergiu Ciobanu are 31 de ani, este doctor în economie și magistru în drept internațional, având o bogată activitate științifică și didactică. În ultimii patru ani a fost viceministru al Economiei, iar, anterior, în perioada 2006-2009 a deținut funcția de director-adjunct și apoi de director al Institutului de Economie, Finanțe și Statistică al Academiei de Științe din Moldova. Este absolvent al facultății ”Relații Economice Internaționale” din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, dar și al facultății de Drept din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova.

Ghenadie Pârțu are 44 de ani. Timp de 24 de ani a activat în cadrul SA ”Moldtelecom”, dintre care în ultimii 13 ani - în funcții manageriale. Este absolvent al facultății ”Energetică” a Universității Tehnice a Moldovei, dar și al facultății ”Managementul administrării întreprinderii” din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Iurie Onica are 36 de ani, vine din mediul de afaceri și este absolvent al facultății ”Economie și management” a Universității Agrare de Stat din Moldova.