Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-11/wilfried-martens-summitul-de-la-vilnius-ofera-o-perspectiva-clara-republicii-moldova-de-a-intra-intr-30556.html
Data: Jul 11, 2013 (20:34)

Wilfried Martens: Summit-ul de la Vilnius oferă o perspectivă clară Republicii Moldova de a intra, într-o bună zi, în UE

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 11 iulie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile de la Chișinău întreprind acțiuni susținute de modernizare a țării în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde se preconizează parafarea Acordului de Asociere cu UE, va fi unul decisiv pentru țara noastră”, a spus Nicolae Timofti. Șeful statului a apreciat sprijinul constant acordat Republicii Moldova în parcursul său european de către Partidul Popular European.

Wilfried Martens a declarat că formațiunea pe care o conduce este un aliat fidel al autorităților de la Chișinău în demersul lor european. „Republica Moldova este una dintre țările model din cadrul Parteneriatului Estic. Summit-ul de la Vilnius oferă o perspectivă clară Republicii Moldova de a intra, într-o bună zi, în UE”, a precizat Wilfried Martens.

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, se află într-o vizită la Chișinău, unde participă la cel de-al III-lea Summit al Partidului Popular European, la care sunt prezenţi șefi de stat şi prim-miniştri din cadrul Parteneriatului Estic, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.