Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-11/republica-moldova-i-armenia-i-i-vor-intensifica-schimbul-comercial-30569.html
Data: Jul 11, 2013 (20:53)

Republica Moldova și Armenia își vor intensifica schimbul comercial

Despre aceasta au convenit Prim-ministrul Iurie Leancă și Președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, în cadrul unei întrevederi care a avut loc în contextul desfășurării, la Chișinău, a summit-ului PPE al șefilor de stat și de Guvern din țările Parteneriatului Estic.
Pentru intensificarea schimburilor comerciale, va fi lansată activitatea comisiei interguvernamentale în domeniul comercial-economic.

”Suntem interesați să îmbunătățim relațiile cu Armenia, inclusiv în plan economic. Există un potențial între cele două țări care urmează să fie valorificat. Sunt sigur că din aceasta vor avea de câștigat ambele țări”, a menționat Premierul.
De asemenea, Iurie Leancă a vorbit despre proiectele de dezvoltare care se desfășoară în Republica Moldova, evoluțiile politice regionale şi procesul de integrare europeană. Şeful executivului a exprimat disponibilitatea Republicii Moldova de a-și împărtăși experiența cu Armenia în ce priveşte obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.
La rândul său, Preşedintele Serzh Sargsyan a exprimat intenția Armeniei de a consolida relaţiile cu ţara noastră şi l-a invitat pe Iurie Leancă să efectueze o vizită la Erevan, invitație care a fost acceptată, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.