Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-11/menno-snel-o-misiune-de-exper-i-fmi-va-vizita-republica-moldova-in-toamna-acestui-an-30554.html
Data: Jul 11, 2013 (20:54)

Menno Snel: O misiune de experți FMI va vizita Republica Moldova în toamna acestui an

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut o întrevedere cu directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional, Menno Snel, care reprezintă grupul de 15 țări din care face parte și Republica Moldova în Consiliul de directori al FMI.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce se referă la ultimele evoluții politice interne și dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Discuțiile s-au desfășurat în contextul inițierii dialogului privind negocierea unui nou program de finanțare a Republicii Moldova de către FMI.

Igor Corman și Menno Snel au făcut un schimb de opinii referitor la perspectivele colaborării Republicii Moldova cu FMI și implementarea agendei europene de reforme. În context, Președintele Parlamentului a menționat că noul program de colaborare dintre Republica Moldova și FMI trebuie să fie elaborat ținându-se cont de experiența acumulată în programele implementate anterior, bine structurat în baza priorităților naționale, astfel încât realizarea acestuia să contribuie la o creștere economică durabilă.  

Directorul executiv al FMI a informat privind realizarea obiectivelor de bază ale ultimului Program de finanțare a Republicii Moldova de către FMI. De asemenea, Menno Snel a anunțat că o misiune de experți FMI va vizita Republica Moldova în toamna acestui an pentru a iniția dialogul propriu-zis de negociere a noului program de finanțare a Moldovei de către FMI, relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.