Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-10/nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-ips-vladimir-mitropolitul-chi-inaului-i-al-intregii-moldove-30534.html
Data: Jul 10, 2013 (18:23)

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 10 iulie a.c., la Reședința de stat de la Condrița, o întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a subliniat rolul bisericii în stabilirea unui climat de pace în societate. „Fețele bisericești, dar și politicienii, trebuie să abordeze cu maximă atenție și cu delicatețe temele divergente, care provoacă dispute în societate”, a spus șeful statului. Părțile au convenit ca atât reprezentanții bisericii, cât și cei ai statului, au misiunea comună de a promova în rândul cetățenilor mesaje de conciliere și de respectare deopotrivă a legilor statului și a moralei creștine.

„Punctele de vedere agresive și provocatoare asupra unor teme delicate, exprimate de unii reprezentanți ai clerului, nu reprezintă poziția oficială a Bisericii Ortodoxe”, a declarat ÎPS Vladimir.

La rândul său, șeful statului a remarcat în context că este inadmisibil ca reprezentanții bisericii să aibă o atitudine agresivă și dușmănoasă față de conducerea oficială a statului, aleasă în mod democratic de cetățenii țării.

Înalt Prea Sfințitul mitropolit Vladimir l-a informat pe președintele Timofti despre vizita în Republica Moldova, în perioada 7-9 septembrie a.c., a Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Kiril. Șeful statului și-a reconfirmat disponibilitatea de a se întâlni cu Patriarhul Kiril.

De asemenea, mitropolitul Vladimir l-a invitat pe președintele Timofti să se întâlnească cu membrii Sinodului Mitropoliei Moldovei, pentru continuarea discuțiilor pe subiecte de interes comun. Șeful statului a spus că primește această invitație și speră să-i dea curs în viitorul apropiat, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.