Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.07.2013

Reformarea şi dezvoltarea sistemului municipal de sănătate publică în perioada 2013 – 2018

Reformarea şi dezvoltarea sistemului municipal de sănătate publică în perioada 2013 – 2018

Primăria Chişinău va elabora Strategia de reformare şi dezvoltare a sistemului municipal de sănătate publică, pentru perioada 2013 – 2018.

O dispoziţie în acest sens a semnat primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Şeful administraţiei municipale a dispus constituirea unei comisii care va elabora şi propune spre aprobare documentul propriu-zis. Preşedinte al grupului de lucru a fost desemnat Mihai Moldovanu, şef al Direcţiei Sănătate a Primărei Chişinău. Din comisie mai fac parte conducători ai instituţiilor municipale de sănătate, publice şi private, consilieri municipali, reprezentanţi ai mediului academic şi sindicatelor.

Reformarea sistemului de sănătate a municipiului Chişinău este determinată, în primul rând, de necesitatea asigurării cetăţenilor cu servicii de sănătate calitative, pentru diminuarea impactului crizei economico-financiare şi creşterea preţurilor la bunurile şi serviciile prestate de instituţiile medicale, dar şi pentru implementarea noilor tehnologii în spitale.

De menţionat că la ora actuală, în mare parte, starea edificiilor medicale este nesatisfăcătoare, iar majoritatea echipamentului medical are un grad avansat de uzură, fapt ce plasează calitatea şi siguranţa serviciilor medicale sub nivelul aşteptat de populaţie.
 
Strategia de reformare şi dezvoltare a sistemului municipal de sănătate publică pentru perioada 2013 – 2018, va fi elaborată până la finele lunii august curent. În septembrie 2013, documentul urmează a fi propus spre dezbateri publice, iar în luna octombrie a anului curent înaintat spre examinare şi aprobare Consiliului municipal Chişinău, informează un comunicat al Primăriei .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus