Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-09/intrevedere-timofti-ashton-30515.html
Data: Jul 9, 2013 (23:32)

Intrevedere Timofti - Ashton

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 9 iulie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Șeful statului i-a mulțumit doamnei Ashton pentru sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova și a exprimat voința puternică a autorităților de la Chișinău de a parcurge cu succes perioada premergătoare summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an.

„Avem o mare responsabilitate față de cetățenii noștri, care doresc integrarea țării în familia europeană, și suntem obligați să avansăm către o relație cât mai strânsă cu spațiul comunitar. În acest sens, încheierea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, la summit-ul de la Vilnius, va fi un semnal extrem de încurajator pentru populația Republicii Moldova”, a declarat președintele Timofti.

La rândul său, Catherine Ashton a spus că vizita sa la Chișinău arată angajamentul ferm al Uniunii Europene de a întări cooperarea cu Republica Moldova. „Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o perspectivă reală și noi ne gândim deja la acțiunile pe care le vom întreprinde împreună după summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius”, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Nicolae Timofti și Catherine Ashton au discutat, de asemenea, despre obiectivele pe care autoritățile de la Chișinău le au în vedere pentru viitorul apropiat, între care lupta cu corupția și creșterea economică.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat chestiunea transnistreană și aspecte ale politicii externe a Republicii Moldova, relatează
Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.