Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-08/membrii-cabinetului-de-mini-tri-sau-intrunit-in-regim-de-urgentza-intro-edin-a-30500.html
Data: Jul 8, 2013 (18:52)

Membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit în regim de urgenţă într-o ședință

Potrivit unui comunicat al guvernului, membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit în regim de urgenţă într-o ședință pentru a aproba Hotărâri de Guvern care trebuie trimise Legislativului spre adoptare până la încheierea sesiunii primăvară-vară săptămâna aceasta.

Guvernul a aprobat proiectul unei hotărâri cu privire la inițierea negocierilor și finanțarea Proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor medicale în Spitalului Clinic Republican din Moldova – faza II”. Aplicarea proiectului ar permite ca la finele lunii august curent, noul bloc chirurgical al Spitalului Clinic Republican să fie dat în exploatare cu săli de operații dotat cu utilaje moderne şi dispozitive medicale de ultimă generație.

O altă hotărâre aprobată azi ţine de ratificarea Acordului de grant, prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei în vederea realizării Proiectului ”Utilizarea Eficientă a Combustibilului solid din Biomasă”.  Proiectul îşi propune să promoveze sistemele de încălzire cu produse de biomasă în vederea îmbunătățirii oportunităților de educație pentru copiii din zonele rurale, promovării transformării energiei regenerabile, a îmbunătățirii suficienței energetice, precum și reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

În vederea semnării Acordului de colaborare dintre Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Armenia, Guvernul a acordat depline puteri ministrului Culturii, Monica Babuc. Acest Acord invocă tendința de a dezvolta și consolida relațiile tradiționale în domeniul culturii, artelor și patrimoniului cultural, în scopul consolidării spațiului cultural și spiritual comun.