Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.07.2013

Agricultorii vor putea accesa fonduri de dezvoltare pentru liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană

Agricultorii vor putea accesa fonduri de dezvoltare pentru liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană

Producătorii agricoli din Republica Moldova vor beneficia de suport în cadrul programului ENPARD, care prevede creșterea competitivității produselor pe piața Uniunii Europene.  Declarația a fost făcută de Prim-ministrul, Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi cu membrii Asociației Producătorilor Agricoli și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Premierul a menționat că în luna octombrie a anului curent, la Chișinău se va afla într-o vizită Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian CIOLOȘ. În aceeași perioadă se va desfășura o conferință cu participarea miniștrilor agriculturii din țările membre ale Uniunii Europene, dar și a Parteneriatului Estic. "Va fi un exercițiu util pentru noi toți. Acest eveniment ne va oferi posibilitatea să preluăm cele mai bune practici de dezvoltare a domeniului agricol de la colegii noștri", a menționat Premierul.

Membrii Asociației producătorilor agricoli s-au plâns Prim-ministrului pe barierele care stau în calea dezvoltării ramurii și lipsa specialiştilor.

Prim-ministrul a menționat că agricultura și dezvoltarea rurală drept o ramură de dezvoltare strategică se vor regăsi în priorităţile Guvernului, relatează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus