Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2013

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere și Politici de Vecinătate

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere și Politici de Vecinătate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 2 iulie a.c., o întrevedere la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, cu Stefan Fule, comisarul european pentru Extindere și Politici de Vecinătate.

Cei doi oficiali au salutat în debutul discuției finalizarea negocierilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană pe marginea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat.

Comisarul european a subliniat că este important ca în continuare autoritățile de la Chișinău să se concentreze pe consolidarea statului de drept și separarea puterilor în stat, precum și pe fortificarea instituțiilor democratice. „Uniunea Europeană este ferm hotărâtă să sprijine Republica Moldova în realizarea acestor obiective”, a spus Stefan Fule.

Nicolae Timofti și Stefan Fule au abordat pe larg problema justiției din Republica Moldova. Șeful statului și-a asigurat interlocutorul că autoritățile de la Chișinău vor utiliza într-un mod transparent și eficient fondurile acordate de Uniunea Europeană pentru reformarea justiției din Republica Moldova. „Suntem deciși să întrerpindem toate acțiunile necesare îmbunătățirii actului de justiție și, în particular, să eliminăm din sistemul judecătoresc magistrații care compromit procesul de modernizare a justiției”, a declarat președintele Timofti.

Nicolae Timofti și Stefan Fule au convenit asupra unui șir de acțiuni comune ale Uniunii Europene și Republicii Moldova în vederea parafării Acordului de Asociere, în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Stefan Fule a subliniat că acest document va aduce beneficii Republicii Moldova și cetățenilor săi.

Șeful statului a mai avut întrevederi la Strasbourg cu președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, și cu secretarul Comisiei Europene pentru Democrație și Drept (Comisia de la Veneția), Thomas Markert, relatează  Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus