Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.06.2013

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr participă la Conferința ministerială OECD privind competitivitatea

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr participă la Conferința ministerială OECD privind competitivitatea

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, participă la Conferința ministerială a Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) pentru Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală cu tematica „Implementarea politicilor de competitivitate în Eurasia”. Conferința se desfășoară în perioada 27-28 iunie curent, la Varșovia, Polonia.
 
Potrivit Ministerului Economiei, discuțiile sunt axate pe Ghidul de politici al OECD în domeniul dezvoltării sectorului privat, document care include recomandări speficice pentru țările analizate și se va încheia cu aprobarea unei declarații ministeriale ce angajează țările membre într-un dialog permanent privind politicile de competitivitate.
 
Prin această declarație va fi lansată Masa rotundă OECD privind competitivitatea, ca un forum de discuții asupra politicilor ce va funcționa prin crearea unui mecanism de evaluare reciprocă (peer review) a implementării reformelor de competitivitate de către instituțiile din țările participante, de dezvoltare în continuare a liniilor directoare pentru reforme și a bunelor practici pentru sectorul privat și de monitorizare a progresului în sporirea competitivității prin instrumente ca Indicele de Politici pentru IMM și Evaluarea competitivității.
 
Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va ține un discurs în plenul conferinței ministeriale în care sublinia preocuparea Republicii Moldova pentru sporirea competitivității economiei naționale în contextul negocierii și semnării Acordului de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană (ZLSAC) și importanța asistenței în acest sens din partea OECD.
 
Programul Conferinței va include și un forum de afaceri, găzduit de Ministerul Economiei al Poloniei, organizat cu scopul facilitării schimbului de informații în domeniul comerțului și atragerii investițiilor. 
 
În cadrul deplasării în Polonia, Valeriu Lazăr va avea și o întrevedere bilaterală cu omologul său polonez Janusz Piechocinski, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei al Republicii Polone.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus