Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.06.2013

Serghei Cebotari a fost ales în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere Moldova Agroindbank

Serghei Cebotari a fost ales în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere Moldova Agroindbank

Ieri, 28 iunie 2013, a avut loc Adunarea Generală a acţionarilor  BC „Moldova Agroindbank” SA. Ordinea de zi a adunării a inclus două chestiuni: cu privire la încetarea, înainte de termen, a împuternicirilor Preşedintelui Comitetului de Conducere al băncii şi alegerea Preşedintelui Comitetului de Conducere al băncii.

Adunarea Generală a acţionarilor a acceptat cererea de demisie a Nataliei Vrabie din funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere al băncii.

Adunarea Generală a acţionarilor a votat alegerea lui Serghei Cebotari în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere al băncii. Decizia a fost votată  în unanimitate de către acţionarii prezenţi la adunare, care au reprezentat cca 86% din numărul total al acţionarilor BC „Moldova Agroindbank” SA cu drept de vot.

Serghei Cebotari a exprimat recunoştinţa acţionarilor pentru încrederea acordată, accentuînd că va depune toate cunoştinţele şi experienţa pentru dezvoltarea instituţiei.

„Voi activa  cu eforturi sporite, pentru ca Moldova Agroindbank să fie şi în continuare instituţie bancară emblematică a sistemului bancar din Republica Moldova”, a spus Serghei Cebotari.

Preşedintele Comitetului de Conducere a mulţumit, de asemenea, echipei băncii şi personal Preşedintelui de Onoare, Natalia Vrabie, pentru colaborarea prodigioasă şi experienţa împărtăşită.

Serghei Cebotari a apreciat profesionalismul echipei BC „Moldova Agroindbank” SA, ceea ce, în opinia sa, este un factor decisiv pentru dezvoltarea unei bănci puternice.

În mod special Preşedintele Comitetuluide Conducere a pus accentul pe continuitatea  şi consolidarea relaţiilor cu partenerii externi, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, alţi parteneri externi.

“Voi continua toate activităţile şi iniţiativele bune de la bancă, punînd accentul pe deservirea clienţilor care sînt “sîngele băncii” şi asigurîndu-i o dezvoltare sănătoasă şi dinamică”, a adăugat Serghei Cebotari.

Serghei Cebotari s-a născut la 4 august anul 1964. Are studii economice superioare. Activează în cadrul BC „Moldova Agroindbank” SA din anul 1995, în 2002 fiind numit în funcţia de Vicepreşedinte, iar în iulie 2012 - de Prim-Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al băncii.

Pe lîngă funcţiile deţinute în cadrul băncii, Serghei Cebotari este Preşedinte al Consiliului S.A.”Bursa de Valori a Moldovei”, Preşedinte al Consiliului „MAIB Leasing” SA şi Vicepreşedinte al Consiliului  ÎM”Sudzucker-Moldova”S.A. Deţine certificatul “Specialist al pieţei valorilor mobiliare” (Chişinău).

A urmat numeroase cursuri de perfecţionare profesională în ţară şi peste hotare, printre care ”Cursul de reciclare a specialiştilor pieţei valorilor mobiliare”; ”Recomandările Basel II”; “Managementul rela¤iilor cu clien¤ii” (Germania), etc.
În prezent finalizează studiile  MBA (Master of Business Administration).
Serghei Cebotari este căsătorit şi are doi copii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus