Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.06.2013

Japonia consideră benefică pentru economia Moldovei aderarea la Uniunea Europeană

Japonia consideră benefică pentru economia Moldovei aderarea la Uniunea Europeană

Cea de-a treia putere economică mondială, Japonia, susține aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, o piață de peste 500 de milioane de locuitori. În cadrul unei întrevederi cu Prim-ministrul Iurie Leancă, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Toichi Sakata, a declarat că aderarea la Uniunea Europeană este benefică pentru economia țării noastre.

Diplomatul nipon și-a luat angajamentul să încurajeze grupurile de afaceri japoneze de la Kiev să vină cu proiecte investiționale în Republica Moldova, ca să se dezvolte astfel legăturile comerciale și economice. Ambasadorul Sakata a menționat interesul pentru consolidarea cooperării dintre organizația regională pentru democrație și dezvoltare economică GUAM, din care face parte R.Moldova, și  Japonia.

Prim-ministrul Iurie Leancă a mulțumit Guvernului nipon pentru asistenţa tehnică şi financiară substanţială acordată țării noastre în ultimii ani. În special, șeful executivului, a apreciat intenția Guvernului Japoniei de a finanţa două proiecte în valoare de 67 milioane de Euro pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale și folosirea energiei din biomasă.
Premierul și-a mai exprimat convingerea că dialogul politic dintre cele două țări se va intensifica prin vizite la nivel de șefi de Guvern, dar și prin deschiderea unei misiuni diplomatice a țării noastre la Tokyo. ”Un dialog politic mai intensiv dintre țările noastre va crea oportunități pentru atragerea investițiilor nipone în Republica Moldova”, a spus Iurie Leancă, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus