Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.06.2013

Iurie Leancă invită investitorii străini să contribuie la îmbunătățirea climatului de afaceri din Republica Moldova

Iurie Leancă invită investitorii străini să contribuie la îmbunătățirea climatului de afaceri din Republica Moldova

Este un imperativ ca, în procesul de reforme ce are loc, instituțiile statului să fie unele funcționale, pentru a asigura cele mai prielnice condiții pentru dezvoltarea afacerilor. Aportul investitorilor și reprezentanților comunității de business este important în acest sens. Declaraţia a fost făcută astăzi de Premierul Iurie Leancă, în cadrul dejunului tematic cu genericul “Perspectivele climatului investiţional şi de afaceri în Republica Moldova”, cu participarea membrilor Asociaţiei Investitorilor Străini, a Asociaţiei Businessului European, şefilor misiunilor diplomatice, membrilor comunităţilor oamenilor de afaceri străini ce activează în Republica Moldova.

Șeful Executivului a făcut o trecere în revistă a rezultatelor vizitei sale la Luxemburg, precizând că, în cadrul discuțiilor cu Prim-ministrul luxemburghez Jean-Claude Juncker, dar și cu membrii Consiliului de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană, a fost reconfirmată susținerea deplină de către partenerii europeni a parcursului european al țării noastre.
Premierul a încurajat activitatea și implicarea directă a investitorilor străini în procesul de reformare a sectorului de afaceri din Republica Moldova, subliniind că, în urma finalizării negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, inclusiv a  creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE, au fost create premise pentru o nouă etapă de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri.

”DCFTA reprezintă o bună oportunitate pentru a spori competitivitatea mărfurilor moldovenești pe piața europeană, dar și pentru a deschide piața Republicii Moldova pentru investitorii străini”, a spus Iurie Leancă.

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că, Consiliul Economic din cadrul Guvernului va consolida și coordona activitățile în sectorul investițional și antreprenorial, creând o platformă eficientă de interacțiune dintre oamenii de afaceri din țară și de peste hotare, relatează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus