Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.06.2013

Malaezia este interesată de vinurile și alimentele moldovenești

Malaezia este interesată de vinurile și alimentele moldovenești

"Malaezia este interesată de intensificarea relațiilor comerciale cu Moldova, în special în sectoarele vitivinicol, agroalimentar, energetic, turism", a declarat Ambasadorul Malaeziei la București, ES Dato'Nik Mustafa Kamal Bin Nik Ahmad, pe 25 iunie 2013, în cadrul unei întrevederi cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Excelența Sa a menționat că Malaezia ar putea importa din Moldova vinuri – care au o calitate înaltă, precum și produse alimentare care, de asemenea, corespund standardelor internaționale. "Pentru Malaezia siguranța alimentară este un factor cheie. Deși în ultimul timp a devenit o țară industrială, agricultură rămâne a fi un element de bază. Consider că am putea valorifica aceste oportunități pentru a intensifica și diversifica schimburile comerciale moldo-malaeziene".

Vicepreședintele CCI, Vladimir Didilica, a familiarizat oaspetele cu situația economică din Republica Moldova, domeniile prioritare și climatul de afaceri. "Potrivit datelor statistice, în primele 4 luni ale anului curent exportul de mărfuri moldovenești pe piața malaeză a însumat 1,8 mii. USD. Ținând cont de faptul că, în 2012 nu s-au înregistrat careva exporturi în Malaezia, deja este un început. Totodată, importul de mărfuri efectuat în ianuarie – aprilie 2013 în Republica Moldova din Malaezia a însumat 3,5 mil USD, crescând cu 57% față de perioada similară a anului precedent. Putem îmbunătăți situația, dinamizând parteneriatele de afaceri dintre întreprinzătorii din țările noastre. În context, solicit sprijinul Dvs în vederea inițierii relațiilor de colaborare cu instituțiile camerale și cu alte organizații de susținere a businessului din Malaezia".

Potrivit CCI, ărțile au mai discutat despre necesitatea facilitării procedurilor de obținere a vizelor, barierele din calea comerțului etc. De asemenea, au convenit să facă schimb reciproc de informații care ar interesa reprezentanții mediului de afaceri și să își consolideze eforturile în vederea organizării în comun a vizitelor de afaceri, misiunilor economice, participărilor la expoziții.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus