Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2013

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Misiunea FMI

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Misiunea FMI

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu Nikolay Gueorguiev, șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional, și noul șef al Misiunii, Max Alier.

La discuții a participat și Tokhir Mirzoev, reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte privind situația economică și politică curentă din Republica Moldova și perspectivele acesteia.

Nikolay Gueorguiev l-a felicitat pe Igor Corman cu ocazia alegerii în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, dorindu-i mult succes în activitate.

Șeful misiunii FMI, care a activat pe parcursul ultimilor 4 ani în Republica Moldova, a prezentat noua echipă a Misiunii în frunte cu Max Alier, funcţionar în Departamentul European al FMI.

Președintele Parlamentului a accentuat, că pentru Republica Moldova relația cu FMI, este foarte importantă. Igor Corman a menționat că și în continuare Parlamentul va conlucra intens cu echipa guvernamentală pentru a asigura cadrul legislativ favorabil menținerii stabilității macroeconomice și intensificării cooperării cu partenerii externi.

Reprezentanții FMI au apreciat faptul revenirii la stabilitatea politică în Republica Moldova, exprimându-și încrederea că actuala guvernare va continua reformele în vederea creșterii economice, precum și în alte domenii.

Misiunea FMI se află la Chişinău în perioada 19-24 iunie 2013, în scopul evaluării situaţiei macroeconomice în ţara noastră, a revizuirii Programului susţinut în baza Mecanismului Extins de Creditare / Mecanismului de Finanţare Extinsă, precum şi elaborării propunerilor pentru un nou Program de asistenţă, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus