Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.06.2013

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu trimisul special al MAE german, Antje Leendertse

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 19 iunie 2013, o întrevedere cu dna Antje Leendertse, ambasador, trimis special al Ministerului german de Externe, responsabil pentru cooperarea cu Europa de Est, Caucazul şi Asia Centrală.

În cadrul întrevederii, care a avut drept subiect principal al discuţiilor procesul de integrare europeană al Republicii Moldova, diplomatul german s-a referit la prioritatea pe care o acordă țara sa Parteneriatului Estic. În optica Berlinului, R. Moldova este în avangarda Parteneriatului Estic, fiind importantă valorificarea oportunităților pe care le va oferi Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Partea germană și-a manifestat disponibilitatea de a continua consultările cu țara noastră în vederea corelării calendarului pregătirilor către acest eveniment.

De asemenea, interlocutoarea a salutat finalizarea negocierilor privind Acordul de Asociere, inclusiv a prevederilor sale referitoare la Zona de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător, exprimându-și totodată susținerea pentru acțiunile întreprinse de autoritățile RM în vederea realizării obiectivului liberalizării regimului de vize.

În altă ordine de idei, cei doi oficiali au convenit asupra intensificării colaborării pe diverse proiecte realizate în comun cu partenerii germani în domenii precum modernizarea serviciilor publice locale şi a sectorului agrar, susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, dezvoltarea sistemului de educaţie şi sănătate, susţinerea procesului de formare profesională ş.a.

Potrivit MAEIE, s-a convenit asupra realizării, pe parcursul anului curent, a unei serii de vizite importante în Republica Moldova la nivel înalt şi de experţi pentru a discuta perspectivele de dezvoltare a cooperării sectoriale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus