Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.06.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European

Igor Corman a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European. Oficialii au făcut un schimb de păreri referitor la situația politică din Republica Moldova, după depășirea crizei și instalarea noului guvern, respectiv prioritățile de guvernare ale noii coaliții pro-europene, inclusiv aspecte legate de relațiile Republicii Moldova cu țările vecine, precum și situația din regiunea transnistreană a țării. De asemenea, au fost trecute în revistă ultimele evoluții înregistrate în cooperarea Republica Moldova – UE și, respectiv, în dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European.

Igor Corman a adresat mulțumiri pentru susținerea de care beneficiază statul nostru în implementarea reformelor europene, exprimându-și speranța că Parlamentul European va acorda și în continuare sprijinul necesar Republicii Moldova, subliniind importanța fortificării cooperării la nivel parlamentar și aprofundarea relațiilor cu Parlamentul European și familiile partidelor politice europene.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a menționat că odată cu instalarea stabilității politice, autoritățile se vor concentra pe accelerarea reformelor în domeniile justiției, afacerilor interne, precum și combaterea corupției. În aceeași ordine de idei, Președintele Parlamentului a subliniat importanța consolidării autonomiei instituțiilor democratice ale Republicii Moldova și asigurarea bunei funcționări a acestora.

Totodată, speakerul Legislativului moldovenesc a informat omologul său despre așteptările societății moldovenești în raport cu liberalizarea regimului de vize și încheierea Acordului de Asociere, reiterând angajamentul pro-european al autorităților de la Chișinău pentru a ancora definitiv Republica Moldova în spațiul european. În aceeași ordine de idei, cei doi oficiali au discutat despre rolul Parlamentului European în abolirea regimului de vize de către UE și semnarea Acordului de Asociere.

La rândul său, Preşedintele Parlamentului European a adresat felicitări Președintelui Parlamentului Igor Corman cu ocazia învestirii în funcție și a apreciat faptul că prima vizită, în noua sa calitate, a fost efectuată la Bruxelles. În cadrul discuțiilor, Martin Schulz a subliniat importanța cooperării între ramurile puterii legislative și executive, salutând organizarea, săptămâna trecută, a primei reuniuni de coordonare dintre Parlament și Guvern. Totodată, oficialul european a exprimat sprijinul Parlamentului European pentru agenda europeană a Republicii Moldova, inclusiv privind dezvoltarea relațiilor interparlamentare, transferului de experiență în procesul de ajustare a legislației naționale la normele și standardele europene, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus