Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.06.2013

Guvernul Confederaţiei Elveţiene a decis dublarea volumului de asistenţă acordată Republicii Moldova în următorii 4 ani

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 19 iunie 2013, o întrevedere cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în R. Moldova, cu reşedinţă la Kiev, Christian Schoenenberger, în cadrul căreia cei doi oficiali au remarcat dinamica pozitivă a relațiilor moldo - elveţiene din ultimii ani.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Christian Schoenenberger a salutat depăşirea crizei politice de la Chişinău şi formarea noului Guvern condus de prim-ministrul Iurie Leancă. Oficialul elveţian a subliniat importanţa continuării reformelor în ţara noastră, precizând faptul că, Elveţia rămâne un partener fidel al Republicii Moldova, iar vizita sa la Chişinău vine să consolideze această colaborare. "Este important să continuăm proiectele iniţiate pentru a asigura rezultate pozitive", a menţionat ambasadorul.

Potrivit diplomatului elveţian, ţara sa va sprijini noul Guvern învestit la Chișinău în eforturile de modernizare a statului. În această ordine de idei, Guvernul Confederaţiei Elveţiene a decis dublarea volumului de asistenţă acordată Republicii Moldova în următorii 4 ani, menţinând ţara noastră în lista statelor beneficiare. Decizia vine după implementarea cu succes a Strategiei Elveţiene de Cooperare cu Republica Moldova 2010-2013. Proiectele de dezvoltare susţinute de Guvernul elveţian includ domenii precum sănătatea publică, aprovizionarea cu apă potabilă şi salubrizare, precum şi iniţierea unor proiecte în domeniul migraţiei.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au discutat perspectivele de colaborare în contextul preluării de către Elveţia, prin rotaţie, a Președinției OSCE în anul 2014. În context, ambasadorul Schoenenberger a dat asigurări că procesul de reglementare a conflictului transnistrean va constitui una din prioritățile viitoarei președinții elveţiene

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus