Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.06.2013

Monica Macovei: Obiectivul european al Republicii Moldova este parafarea Acordului de Asociere, in noiembrie 2013, la summitul de la Vilnius

Monica Macovei: Obiectivul european al Republicii Moldova este parafarea Acordului de Asociere, in noiembrie 2013, la summitul de la Vilnius

Europarlamentarul Monica Macovei, co-presedinte al Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, a deschis a 17-a reunine a Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, organizata la Bruxelles, in perioada 17-18 iunie 2013.

Monica Macovei a salutat prezenta la reuniune a noului co-presedinte al Comisiei, Ion Hadarca, mizand pe o colaborare constructiva si de succes cu acesta.

La reuniunea de la Bruxelles participa, Gunnar Wiegand Director in cadrul Serviciul European de Actiune Externa, Luc Devigne Sef de unitate in cadrul Comisiei Europene DG Comert, Robertus Rozenburg Sef-adjunct de unitate in cadrul Comisiei Europene DG Afaceri Interne, parlamentari din Republica Moldova, europarlamentari si Eugen Caras, ambasadorul Misiunii Republicii Moldova la UE.

In cele doua zile ale reuniunii, vor fi discutate subiecte privind cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeana, evolutia dialogului intre cele doua parti privind liberalizarea vizelor, reformele din administratie si justitie, precum si stadiul negocierilor pentru solutionarea pasnica a chestiunii transnistrene.

Monica Macovei aminteste ca saptamana trecuta Uniunea Europeana si Republica Moldova au incheiat cu succes negocierile privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Comprehensiv, iar negocierile privind Acordul de Asociere sunt aproape de final.

'Obiectivul european al Republicii Moldova este parafarea Acordului de Asociere, in noiembrie 2013, la summitul de la Vilnius. De aceea, solicit Comisiei Europene si Guvernului Republicii Moldova sa intareasca acest obiectiv si angajament la Consiliul de Cooperare EU-Moldova, care va avea loc saptamana viitoare in Luxembourg' a declarat Monica Macovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus