Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.06.2013

Igor Corman a avut o întrevedere cu Štefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate

Igor Corman a avut o întrevedere cu Štefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Štefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii s-au referit la situația din Republica Moldova după depășirea crizei politice, continuarea reformelor europene, consolidarea instituțiilor democratice, perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova și evoluțiile din regiune. Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele liberalizării regimului de vize și încheierea Acordului de asociere înainte de încheierea mandatului actualei Comisii Europene, în noiembrie 2014.

Igor Corman a reconfirmat continuitatea angajamentului pro-european al noii coaliții de guvernare pentru a ancora definitiv Republica Moldova în spațiul european. „Cel mai important pentru noi acum este suportul cetățenilor, care așteaptă rezultate concrete, precum determinare în lupta cu corupția, justiție echitabilă, instituții democratice funcționale și asigurarea pluralismului de opinii”, a menționat Președintele Parlamentului.

Speakerul moldovean a salutat semnarea, saptămâna trecută, la Bruxelles, a celor două acorduri de finanțare în valoare de 90 mln. euro.

La rândul său, Comisarul european a adresat felicitări Președintelui Parlamentului Igor Corman cu ocazia învestirii în funcție și a apreciat faptul că prima vizită, în noua sa calitate, a fost efectuată la Bruxelles. Štefan Fule a exprimat sprijinul pentru agenda europeană a Republicii Moldova, subliniind importanța cooperării cu Consiliul Europei și Comisia de la Veneția pentru consolidarea instituțiilor democratice. În acest context, oficialul european a încurajat cooperarea comisiilor parlamentare cu societatea civilă și cetățenii.

Totodată, Comisarul European a subliniat importanța dimensiunii parlamentare și aprofundarea cooperări cu Parlamentul European, inclusiv transferul de experiență democratică și bune practici, precum și adoptarea deciziilor relevante în contextul liberalizării regimului de vize și încheierea Acordului de asociere, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus