Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2013

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut astăzi o întrevedere cu delegația Secretariatului Consiliului Europei

 Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut astăzi o întrevedere cu delegația Secretariatului Consiliului Europei

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi, 17 iunie 2013, o întrevedere cu delegația Secretariatului Consiliului Europei, condusă de Daniil Khochabo, director adjunct pentru consiliere politică.

Delegația Secretariatului Consiliului Europei efectuează, în perioada 17-20 iunie curent, o vizită la Chişinău, cu scopul de a face o evaluare a  cooperării dintre R. Moldova şi Consiliul Europei (CoE), pentru perioada 2011-2013, precum şi de a contura priorităţile şi acţiunile viitoare.

In cadrul întrevederii, oficialii au calificat actualul parteneriat dintre ţara noastră şi CoE drept unul eficient, apreciind corelaţia acestuia cu UE. De asemenea, a fost subliniată importanţa de a continua implementarea programelor care aduc o valoare adăugată societăţii şi concentrarea pe obţinerea unor rezultate concrete spre beneficiul populaţiei.

„Pentru CoE este important să înţeleagă necesităţile R. Moldova, iar proiectele iniţiate să continue a fi implementate, astfel încât această cooperare să ducă la îmbunătăţirea lucrurilor în ţara d-voastră”, a precizat directorul adjunct pentru consiliere politică, Daniil Khochabo

La rândul său, viceministrul Iulian Groza a mulţumit pentru suportul acordat R. Moldova de către CoE în diverse domenii, menţionând că priorităţile ţării noastre sunt în consonanţă cu agenda UE.

Totodată, oficialii europeni l-au felicitat pe viceministrul Iulian Groza cu ocazia numirii în funcţie şi au apreciat suportul şi implicarea acestuia în implementarea proiectelor CoE, evocând faptul că, MAEIE este instituţia cea mai importantă prin care se coordonează noile propuneri de programe şi care asigură sinergia cu politicile naţionale, aspect salutat de instituţiile de la Strasbourg.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus