Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.06.2013

Primele zboruri cu tarif mic din Chișinău spre Roma și Veneția începând cu 24 septembrie

Primele zboruri cu tarif mic din Chișinău spre Roma și Veneția începând cu 24 septembrie

În cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi la Bruxelles între Prim-ministrul Iurie Leancă și Directorul Comercial al WIZZ AIR, Gyorgy Abran, s-a anunțat oficial despre lansarea pe piața moldovenească a celui mai mare operator de zboruri low-cost din Europa Centrală și de Est, Wizz Air. Primele zboruri cu tarif mic din Chișinău spre Roma și Veneția vor fi efectuate începînd cu 24 septembrie.

Gyorgy Abran, Directorul Comercial al WIZZ AIR a menționat că biletele cu destinația Roma Ciampino și Veneția Treviso sunt puse deja în vînzare.

”Biletele pot fi cumpărate pe site-ul wizzair.com la un preț ce pornește de la 20 de euro într-o direcție. Rutele vor fi operate de două ori pe săptămînă”, a afirmat Gyorgy Abran.

Prim-ministrul Iurie Leancă a remarcat că prin acest eveniment Guvernul își onorează promisiunea, făcută inclusiv la Congresul Diasporei din octombrie 2012, conform căreia cetățenii vor putea simți beneficiile semnării Acordului privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova în acest an. Iurie Leancă a mai subliniat că evenimentul demonstrează beneficiile directe ale Acordului pentru cetățenii Republicii Moldova.

”Astfel, Guvernul a creat condițiile necesare pentru apariția de servicii de transport aerian mult mai accesibile, care să contribuie direct la aprofundarea legăturilor economice, sociale și culturale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a spus Premierul.

Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus