Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.06.2013

MAE român: Acordul de Liber Schimb UE-R. Moldova - un pas important în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic

Diplomaţia română a salutat joi încheierea cu succes, la Chişinău, a rundei finale de negocieri privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, parte integrantă a Acordului de Asociere UE-Republica Moldova.

"Viitorul cadru comercial va marca trecerea la un nivel superior de integrare a Republicii Moldova cu piaţa europeană, în condiţiile unui acces îmbunătăţit al bunurilor şi serviciilor provenind din Republica Moldova. De asemenea, aranjamentul negociat creează condiţiile necesare pentru armonizarea la standarde europene a regulilor, procedurilor şi normelor aplicabile în Republica Moldova, contribuind la consolidarea mediului de afaceri şi a perspectivelor investiţionale peste Prut", apreciază sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe consideră încheierea negocierilor formale pe marginea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător un pas important înregistrat de autorităţile de la Chişinău în direcţia atingerii obiectivelor urmărite în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din toamna acestui an.

România îşi reafirmă, în acest context, sprijinul deplin pentru eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Republica Moldova a finalizat miercuri negocierile pe marginea Acordului de comerţ liber aprofundat şi comprehensiv cu Uniunea Europeană.

Părţile au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că documentul, care va fi parte a Acordului de asociere, urmează să fie parafat la summitul Parteneriatului estic de la Vilnius din toamna acestui an, după care ar putea fi semnat în 2014.

Republica Moldova a început negocierile pe marginea Acordului de comerţ liber în martie anul trecut, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus