Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.06.2013

Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger a acceptat să participe la ceremonia de începere a lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni-Iași

Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger a acceptat să participe la ceremonia de începere a lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni-Iași

Oficialul european a primit invitația de la Premierul Iurie Leancă aflat în vizită la Bruxelles. În cadrul discuțiilor a fost acordată o atenție sporită construcției gazoductului Ungheni – Iași. Prim-ministrul Iurie Leancă a subliniat importanța strategică a proiectelor în cauză pentru asigurarea țării noastre cu resurse energetice necesare prin oferirea accesului la surse alternative de gaze naturale. În această ordine de idei, Comisarul Oettinger a acceptat să participe la ceremonia de începere a lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni – Iași, preconizată să se desfășoare în luna august curent.

În cadrul întrevederii, înalții oficiali au remarcat dezvoltarea consecventă a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul energetic. Una din ultimele evoluții în acest sens fiind înființarea unui grup comun de experți, care și-a început activitatea în luna martie 2013.

De asemenea, Prim-ministrul a mulțumit UE pentru susținerea oferită în sporirea eficienței energetice în Republica Moldova și a comunicat intenția țării noastre de a adera la Parteneriatul pentru eficiența energetică și mediu în Europa de Es, informează Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus