Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-06-11/vizita-oficiala-a-ministrului-justitziei-a-rom-niei-la-procuratura-generala-30141.html
Data: Jun 11, 2013 (19:18)

Vizita oficială a Ministrului Justiţiei a României la Procuratura Generală

Procurorul General, Corneliu Gurin a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Ministerului Justiţiei a României, condusă de domnul Robert-Marius Cazanciuc, Ministru al Justiţiei.

La întrevedere au participat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României la Chişinău domnul Marius Lazurca, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei din România şi Republica Moldova, Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, dl Iurie Garaba şi alţi reprezentanţi ai Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor, Procurorul General Corneliu Gurin le-a mulţumit oaspeţilor pentru vizita oficială, menţionînd că sprijinul şi experienţa României sînt deosebit de importante pentru promovarea şi continuitatea reformei justiţiei în Republica Moldova, în scopul ralierii sistemului judiciar al ţării noastre la standardele şi bunele practici comunitare.

În mod special, a fost remarcată experienţa României în domeniul funcţionării structurilor specializate ale Procuraturii, care au competenţe în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi a corupţiei, precum şi perspectivele de implementare a acestor practici în activitatea Procuraturii Republicii Moldova.

Participanţii la întrevedere au trecut în revistă experienţele de colaborare anterioară, care au demonstrat necesitatea şi utilitatea menţinerii unui dialog continuu şi avansat, atît în domeniul cooperării internaţionale în materie penală, cît şi pe domenii de cooperare interinstituţională.

În cadrul convobirii au fost discutate şi problemele cu care se confruntă corpul de procurori în Republica Moldova, aspectele de reformă instituţională şi acţiunile orientate spre îmbunătăţirea situaţiei în activitatea organelor de drept.

Ministrul român al Justiţiei a menţionat intenţia constituirii unor noi forme de cooperare între reprezentanţii structurilor de drept din ambele state şi a dat asigurări despre susţinerea în continuare a practicilor de colaborare interinstituţională, care s-au dovedit a fi eficiente şi merită a fi intensificate.

La rîndul său, Procurorul General, Corneliu Gurin le-a mulţumit  oaspeţilor pentru vizita efectuată, remarcînd importanţa acesteia şi perspectivele de cooperare pe care le deschide comunicarea directă între reprezentanţii organelor de drept, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.