Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.06.2013

Şedinţa a 13-a a Grupului de lucru anti-fraudă şi anti-contrabandă al Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii

Şedinţa a 13-a a Grupului de lucru anti-fraudă şi anti-contrabandă al Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii

Reprezentanţii Serviciului Vamal al Republicii Moldova au participat la a 13-a şedinţă a Grupului de lucru anti-fraudă şi anti-contrabandă Centrului Sud-Est de Aplicare a Legii (SELEC), care a avut loc la Bucureşti la începutul lunii iunie a.c..

Scopul şedinţei a fost de a evalua rezultatele obţinute pe parcursul anului 2012 în domeniul combaterii infractiunilor transfrontaliere, precum şi planificarea acţiunilor ulterioare ale grupului de lucru.

În cadrul Şedinţei, desfăşurate cu participarea Statelor- Membre SELEC si partenerilor (EUBAM, EUROPOL, Organizatia Mondiala a Vamilor, Producătorii de ţigări) a fost discutată situaţia actuală din perspectiva activităţilor de combatere a contrabandei în special cu produse din tutun.

Potrivit Serviciului Vamal, una din deciziile Sedinţei a fost aprobarea unor operaţiuni comune, în cadrul proiectului „Ants", care vor urmări: atragerea atenţiei ţărilor membre SELEC aspupra fenomenului de contrabandă cu ţigări în cantităţi mici; sprijinirea cooperării între statele membre prin organizarea unor operaţiuni naţionale/internaţionale comune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări; actualizarea indicatorilor de risc privind contrabanda cu ţigări etc.

Centrul Sud-Est de Aplicare a Legii (SELEC) cu sediul la Bucureşti, este singura organizaţie din sud-estul Europei care acţionează în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, la nivel operaţional. Republica Moldova este una din cele 12 state membre ale organizaţiei. În cadrul Centrului, din partea Republicii Moldova activează un ofiţer de legătură al Serviciului Vamal, prin intermediul căruia se realizează nemijlocit cooperarea cu autorităţile omoloage ale statelor din regiune în vederea combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, în special pe calea schimbului operativ de informaţii relevante.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus