Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.06.2013

Valeriu Lazăr: voinţa noastră este să oferim rezultate concrete, investiţii ce vor crea locuri de muncă şi salarii competetive

Valeriu Lazăr: voinţa noastră este să oferim rezultate concrete, investiţii ce vor crea locuri de muncă şi salarii competetive

Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Viceprim-ministrului, ministrului Economiei,Valeriu Lazăr, cu Ana Maria Mihăiescu, șef al Misiunii Corporației Financiare Internaționale, IFC, în România și Republica Moldova și o serie de alte țări. Părțile au trecut în revistă proiectele investiționale și de asistență derulate cu sprijinul IFC în Republica Moldova și au punctat direcțiile colaborării viitoare.
 
Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a subliniat că voința politică a Guvernului de la Chișinău este de a accelera reformele, începând cu procesul de privatizare în calitate de transformare structurală a economiei naționale și terminând cu reforme ce țin de îmbunătățirea climatului investițional. În context, Valeriu Lazăr a declarat că este în proces de elaborare un studiu privind barierele în calea investițiilor, în baza căruia urmează a fi actualizată Strategia de atragere a investițiilor până în anul 2015, iar contribuția IFC în acest domeniu ar fi salutabilă.
 
Potrivit Ministerului Economiei, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a subliniat importanța accelerării proiectelor de parteneriat public-privat în diferite domenii, inclusiv în sănătate, educație, sport și cultură.
 
Ana Maria Mihăiescu a declarat, la rândul său, că IFC este deschisă unei cooperări prioritare cu Republica Moldova și și-a exprimat speranța că țara noastră va rămâne în topul mondial al reformatorilor în clasamentul Băncii Mondiale „Doing business”. Oficialul a declarat că IFC caută să lanseze un proiect nou cu scopul de a oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare pentru măsuri de eficiență energetică, va continua să susțină îmbunătățirea guvernanței corporatiste atât în sectorul real, cât și în cel bancar și va sprijini în continuare proiectele de dezvoltare a climatului investițional. Totodată, ea s-a arătat satisfăcută de evoluția majorității proiectelor investiționale ale IFC în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus