Trimite e-mail | Printeaza
IT
06.06.2013

Moldcell este gata de portarea numerelor în reţeaua sa

Moldcell este gata de portarea numerelor în reţeaua sa

Compania Moldcell este pregătită de portarea numerelor de la alţi operatori în reţeaua sa, a anunţat operatorul într-o sesiune de informare pentru mass media din Moldova, petrecută miercuri, 5 iunie.

Odată ce portabilitatea numerelor mobile în Moldova intră în vigoare din 1 iulie, 2013, Moldcell a venit cu mai multe detalii privind practica internaţională în acest domeniu, specificul de portare a numerelor în Uniunea Europeană, precum şi avantajele procesului pentru clienţii din ţara noastră.

Termenul de portare nu va depăşi 5 zile lucrătoare, iar acest serviciu este gratuit pentru toţi utilizatorii care vor să-şi porteze numărul la Moldcell. Operatorul suportă toate cheltuielile, deşi costul portării unui număr este de $6. Procedura de portare tehnică va fi efectuată fără implicarea directă a utilizatorului, prin intermediul operatorilor şi Bazei de date centralizate, administrată de compania NPBase. 

„Moldcell salută portarea numerelor mobile în Moldova. Aceasta oferă clienţilor libertatea de a alege operatorul care i se potriveşte cel mai bine. Numărul de mobil nu va mai fi un impediment la selecţie, iar clientul îşi va face alegerea în bază de calitate, preţ şi servicii oferite”, a declarat Directorul Vânzări Moldcell, Stela Chitoroaga.

Atât pentru cetăţenii de rând, cât şi pentru clienţii corporativi, portarea prezintă un proces simplu şi convenabil. În momentul în care clientul îşi portează numărul în reţeaua Moldcell, nu este necesar să-şi retipărească cărţile de vizită sau să anunţe familia, prietenii despre aparteneţa la noul operator. În schimb, păstrându-şi numărul va putea aprecia toate avantajele care i se oferă. 

„Numărul de telefon este un element de identitate personală, iar utilizatorii vor avea acum libertatea de a alege cele mai bune oferte de pe piaţă. La Moldcell prețuim fiecare client care ne acorda încredere, iar ambiţia noastră este să fim operatorul numărul unu în Moldova pentru toţi clienţii care așteaptă servicii de clasă mondială”, a declarat Directorul marketing, Olga Pavlic.

Pentru a porta numărul de telefon la Moldcell, clientul trebuie să se prezinte la unul dintre reprezentanţele operatorului, să completeze un formular-tip de portare. Clientul se va autentifica cu buletinul de identitate, paşaportul sau carnetul de conducere. Abonatul va depune cererea de portare şi va primi o cartela SIM. În caz de necesitate utilizatorul va semna un contract cu Moldcell, iar ulterior va fi informat când poate deja utiliza cartela SIM de la Moldcell.

Portarea la Moldcell a clienţilor poate începe chiar şi acum, operatorul oferind două modalităţi de întegistrare prealabilă:  -  printr- un apel telefonic gratuit la: 078 500505,
-    completand formularul on-line pe www.moldcell.md/portabilitate

Pentru a găsi răspunsuri la toate întrebările frecvente legate de procesul de portare, Moldcell a creat o pagina web dedicată - www.moldcell.md/portabilitate. Printr-un simplu clic oricine poate vizualiza de ce „Ai Noştri aleg Moldcell.”

Compania Moldcell este operatorul cu cea mai dinamică evoluţie de pe piaţa de telefonie mobilă. În anul 2012, Moldcell a înregistrat 240 mii de utilizatori noi, fiind al treilea an consecutiv operatorul cu cel mai mare număr de abonaţi noi conectaţi la reţea. Practica mondială denotă faptul că abonaţii aleg să porteze la operatorii cu cote mai mici de piaţă, deoarece aceștia sunt mai competitivi. Moldcell este deja gata să  primească în reţeaua sa toţi utilizatorii, odată ce parametrii săi tehnici de calitate şi excelenţa în deservire vor satisface toţi doritorii.

Portabilitatea este un serviciu prin care un abonat îşi păstrează numărul de telefon atunci când schimbă operatorul de telefonie. Portabilitatea numerelor a fost aplicată în premieră în Singapore în anul 1997. În prezent acest serviciu este funcţional în circa 60 de ţări, inclusiv în statele membre ale Uniunii Europene (UE). Cea mai înaltă rată de portare a numerelor în UE s-a înregistrat în Finlanda (64%), iar cel mai redus indice de portare a numerelor a fost atestat în Austria - 1.9%.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus