Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.06.2013

De astăzi pot fi depuse dosarele la Competiţia Moldova-Ecoenergetică

De astăzi pot fi depuse dosarele la Competiţia Moldova-Ecoenergetică

Cea mai mare competiție în domeniul eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă, Moldova Eco-Energetică a fost deschisă astăzi pentru aplicații. „Competiția a fost concepută pentru a face cunoscute istoriile de succes și a împărtăși experiența celor care au reușit cu cei care abia se gândesc să întreprindă ceva pentru a-și reduce consumurile energetice - fie companii, fie gospodării casnice, fie instituții publice sau ONG-uri” a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan.
 
Competiția Moldova Eco-Energetică, organizată de către Agenția pentru Eficiență Energetică și Ministerul Economiei, cu sprijinul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de UE și PNUD, a fost lansată în anul 2011. Anul trecut, în competiție s-au înscris 64 de dosare, dintre care au fost selectate proiectele învingătoare în 11 categorii.
 
Deoarece în ultimii ani industria de eficiență energetică și a surselor de energie regenerabilă s-a dezvoltat semnificativ, în ediția curentă au fost introduse sub-categorii noi, mult mai detaliate, pentru a diferenția mai bine proiectele derulate în diferite sectoare. Astfel, la categoria „Cel mai bun proiect de Eficiență Energetică” au fost introduse categorii separate pentru sectorul public și pentru cel privat. Ultimul, la rândul său, a fost împărțit în: sectorul energetic; sectorul industrial; sectorul construcţiilor; sectorul transporturilor.
 
Şi categoriile „Cel mai bun proiect în Energia Solară” şi „Cel mai bun proiect de Bioenergie”  au fost completate cu subcategorii, astfel oferind participanţilor posibilitatea de a concura pe acelaşi segment, iar membrilor Panelurilor de evaluare posibilitatea de a examina dosarele în baza criteriilor de evaluare specifice sub-categoriei, asigurând astfel o evaluare corectă şi echitabilă.
 
Perioada de depunere a dosarelor de participare pentru ediţia din 2013 este: 5 iunie – 20 septembrie 2013. Dosarele vor fi evaluate în trei etape – de un panel de evaluatori independenți, urmată de vizite în teren și aprobate de Consiliul Moldova Eco-Energetică, din care fac parte atât instituții publice, cât și reprezentanți ai sectorului asociativ și ai partenerilor competiției.

Câștigătorii vor fi premiați în cadrul Galei MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ, eveniment ce se va desfășura anual în perioada 1 – 15 decembrie, cu anunțare preventivă.

Potrivit Ministerului Economiei, pentru ediţia din 2013, vor fi eligibile doar proiectele realizate şi finalizate până în 2013. Începând cu următoarele ediţii, la concurs vor putea participa doar proiectele realizate în anul corespunzător ediţiei. Mai multă informație despre competiție, precum și formulare de aplicare poate fi găsită pe site-ul Agenției pentru Eficiență Energetică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus