Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.05.2013

Şase persoane, inclusiv demnitari de rang înalt, vor compărea pe banca acuzaţilor în dosarul Vicol

Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în instanţa de judecată cauza penală declanşată pe faptul actelor de corupţie şi abuz comise de persoane cu funcţii de răspundere din cadrul unor autorităţi publice centrale.

În calitate de învinuiţi în dosar figurează demnitari şi functionari de rang înalt: fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS) şi Secretarul General adjunct al Guvernului Republicii Moldova, precum şi un fost angajat al IFPS, un om de afaceri, un fost angajat al CCCEC şi unul din cadrul CNA (actualmente suspendat din funcţie în baza demersului procurorului).

Fostul şef al IFPS este învinuit pentru abuz de serviciu, favorizarea infracţiunii şi încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. Secretarului General adjunct al Guvernului îi este imputată favorizarea infracţiunii, fostului angajat al IFPS – coruperea pasivă, iar omului de afaceri şi fostului angajat al CCCEC – încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. Actualul angajat al CNA va compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de fals în acte publice şi încălcarea inviolabilităţii vieţii personale.

Respectiva cauză penală a fost expediată la data de 29 mai curent spre examinare în Judecătoria sectorului Rîşcani. învinuiţii fiind cercetaţi în stare de libertate.

În privinţa altor doi figuranţi ai dosarului, care au fost anunţaţi de procurori în căutare, urmărirea penală continuă într-o procedură separată, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus