Trimite e-mail | Printeaza
Economie
31.05.2013

Reprezentanți ai mediului de afaceri participă la Forumul regional transfrontalier ”Nord – Est - Prima opțiune pentru investiții”

Reprezentanți ai mediului de afaceri participă la Forumul regional transfrontalier ”Nord – Est - Prima opțiune pentru investiții”

O delegație de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, inclusiv filialele Bălți, Edineț, Soroca și Orhei ale Camerei de Comerț și Industrie, participă la Forumul regional transfrontalier "Nord – Est - Prima opțiune pentru investiții", care se desfășoară în perioada 30 - 31 mai 203, la Botoşani, România.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, cu scopul de a evidenția oportunitățile economice ale fiecărei regiuni și a aborda problematica finanțării cooperării transfrontaliere.

În cadrul reuniunii sunt prezentate posibilitățile investiționale ale regiunilor transfrontaliere din Europa de Sud –Est: România – Republica Moldova – Ucraina.

Galina Codița, director al filialei Bălți a CCI, a făcut o prezentare a situației economice din țara noastră.

Referindu-se la oportunitatea participării la Forum, sursa citată a accentuat importanța consolidării relaţiilor de cooperare dintre regiunile transfrontaliere Edineț, Soroca, Rîșcani, Cernăuți, Ivano-Frankivsk şi Botoșani, în special pe plan comercial-economic.

"Amplasată geografic între România şi Ucraina, fiind vecină a UE și în același timp membru al Comunității Statelor Independente, Moldova a devenit o pistă valoroasă atât spre piața comunitară, cât și spre cea din Est. Acest context creează premise pentru dezvoltarea dinamică a pieţei investiţionale din zonele transfrontaliere. Prin intermediul Programelor de cooperare transfrontalieră UE pune la dispoziție fonduri nerambursabile, iar noi trebuie să le valorificăm la maximum prin proiecte destinate mediului de afaceri.

Ținând cont de experiența acumulată anterior, considerăm că sistemul cameral poate fi un bun partener pentru realizarea proiectelor de sporire a potențialului de export și pentru formarea standardelor înalte în domeniul prestării serviciilor de intensificare a activității economice externe", a conchis Galina Codița.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus