Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-31/diplomatzia-rom-na-noul-guvern-de-la-chishinau-o-garantzie-a-dezvoltarii-relatziei-speciale-dintre-r-30007.html
Data: May 31, 2013 (12:18)

Diplomaţia română: Noul Guvern de la Chişinău - o garanţie a dezvoltării relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României a salutat votul acordat joi de către Parlamentul Republicii Moldova echipei guvernamentale conduse de prim-ministrul Iurie Leancă, se arată într-un comunicat al diplomaţiei române.

MAE apreciază că formarea noului Guvern reprezintă "o garanţie a dezvoltării şi aprofundării relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova".

"Am avut privilegiul să lucrez îndeaproape cu Iurie Leancă, în precedenta sa calitate, şi pot depune mărturie pentru profesionalismul, energia şi viziunea sa politică, pentru deschiderea şi apropierea dovedite faţă de România. Sunt încredinţat că vom avea în Iurie Leancă un partener dedicat dezvoltării continue a Parteneriatului strategic dintre statele noastre", a declarat ministrul Titus Corlăţean.

Totodată, MAE român constată cu satisfacţie că învestirea noului cabinet, pe baza unui program ambiţios de reforme, reconfirmă opţiunea fermă, pro-europeană a Republicii Moldova şi asigură condiţiile necesare pentru continuarea cu energie şi consecvenţă a proiectului european, în consens cu aşteptările cetăţenilor.

România îşi reafirmă, în acest context, sprijinul deplin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru îndeplinirea obiectivelor asumate de administraţia de la Chişinău în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc în noiembrie la Vilnius, scrie Agerpres.