Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-31/catre-ziua-mondiala-a-ocrotirii-copilului-mai-multe-familii-din-ara-vor-primi-ajutoare-materiale-uni-30008.html
Data: May 31, 2013 (20:31)

Către Ziua Mondială a Ocrotirii Copilului mai multe familii din țară vor primi ajutoare materiale unice

Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, din Bugetul de Stat au fost alocate 6,5 mln lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, care vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea acestor ajutoare prin deciziile consiliilor de administraţie. Fondul republican de susținere socială a populației a recomandat ca cuantumul ajutorului acordat să nu fie mai mic de 300 de lei.

În mod obligatoriu de ajutoare vor beneficia copiii din casele de copii de tip familial şi serviciul de asistenţă parentală profesionistă. Stabilirea beneficiarilor din rîndul copiilor orfani neinstituţionalizaţi, copiilor cu dizabilități, familiilor numeroase şi monoparentale se va efectua prin intermediul comisiilor obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lîngă primăriile localităţilor respective.

În total, vor fi valorificate circa 6,5 mln.lei sau cu 0,5 mln. lei mai mult comparativ cu programa realizată în anul precedent prin intermediul căreia au beneficiat de ajutoare circa 20 de mii de familii defavorizate cu copii.

În anul 1949, Sesiunea Federaţiei Democratice Internaţionale a Femeilor a instituit și este marcată anual în prima zi de vară, Ziua Mondială a Ocrotirii Copilului care vine să ne amintească încă o dată de necesitatea apărării drepturilor şi intereselor celor mai tineri locuitori ai planetei.

Către această zi, pe teritoriul țării vor avea loc mai multe acțiuni cultural-artistice cu implicarea copiilor și destinate acestora.

Deja, al treilea an consecutiv, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei este partenerul Centrului Internațional de Expoziții ”Moldexpo” în desfășurarea Expoziţiei Internaţionale Specializate de mărfuri şi servicii pentru copii şi adolescenţi „ KID’S EXPO”, ediţia a III-a. Expoziţia se va desfăşura în perioada  30 mai- 2 iunie 2013.

Aici vor avea loc seminare , prezentări de produse noi, training-uri şi servicii de consultanţă, concursuri, victorine, show-uri distractive,  festivalul dulciurilor, concerte cu participarea colectivelor artistice de copii şi a clovnilor, acţiuni de binefacere, etc.

În program vor evolua și copiii de la Casele –internat pentru copii cu deficiențe mintale din orașele Orhei și Hîncești, instituții subordinate ministerului.