Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-30/monica-macovei-interesul-national-de-a-avea-un-guvern-european-este-singura-motivatie-pentru-parlame-29987.html
Data: May 30, 2013 (00:51)

Monica Macovei: 'Interesul national de a avea un guvern european este singura motivatie pentru parlamentarii care voteaza maine, 30 mai, Guvernul Republicii Moldova'

Europarlamentarul Monica Macovei, presedinte al Delegatiei la Comisia parlamentara de cooperare UE - Republica Moldova, a declarat ca Republica Moldova are nevoie urgenta de un guvern stabil si pro-european, care sa consolideze institutiile democratice, sa continue reformele pro-europene pentru democratizarea tarii si bunastarea oamenilor.

Parlamentul de la Chisinau urmeaza sa voteze maine, 30 mai 2013, noul Guvern propus de premierul desemnat Iurie Leanca.

'Republica Moldova are nevoie de un guvern credibil, care sa o conduca la parafarea in noiembrie 2013, la Vilnius, a Acordului de Asociere cu UE, a liberalizarii vizelor si a Tratatului de liber schimb, care va permite intrarea unor produse pe piata Europeana, fara taxe. De asemenea, acest guvern trebuie sa produca rezultate concrete si vizibile pana la alegerile parlamentare din Noiembrie 2014.

Este vital ca noul guvern propus de Iurie Leanca sa fie votat si sa demonstreze Uniunii Europene ca este un partener de incredere, respectand angajamentele luate. Eu vad Republica Moldova doar alaturi de Uniunea Europeana. Votul de maine este esential, nu trebuie sa se rateze sansa integrarii europene' a declarat Monica Macovei, cu o zi inainte de votarea Guvernului.