Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.05.2013

A fost creată Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană

A fost creată Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană

Acordul politic de constituire a Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană a fost semnat astăzi, 30 mai, de președintele PLDM, Vlad Filat, liderul PD, Marian Lupu, liderul fracțiunii parlamentare a PL, Ion Hadârcă, precum și de 53 de deputați, care au format noua majoritate parlamentară.

După procedura de semnare, Vlad Filat a declarat că ”este un moment important, care, de fapt, aduce stabilitate politică în Republica Moldova, după o perioadă de mai multe frământări. Este un examen pe care l-a trecut clasa politică. Sperăm că în rezultat vom avea o guvernare bună, care va aduce siguranță în țară”, a declarat liderul PLDM.

Totodată, Vlad Filat a ținut să mulțumească colegilor, pentru faptul că au găsit puterea și argumentările necesare de a pune interesul național mai presus de cel personal și de partid. De asemenea, liderul PLDM a mulțumit cetățenilor Republicii Moldova pentru faptul că au dat o nouă șansă clasei politice din RM.

Vlad Filat și-a exprimat încrederea că în timpul care a mai rămas până la expirarea mandatului actualei guvernări  se va reuși implementarea proiectelor asumate în 2009, mai ales cele care țin de agenda europeană: semnarea Acordului de liber schimb cu UE, circulația fără vize a cetățenilor R. Moldova în Europa, etc.

La rândul său, premierul desemnat, Iurie Leancă a semnat o Declarație de adeziune și atașament față de  Acordul Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană, informează un comunicat al PLDM.

”Îmi asum acordul politic. În calitate de premier, dacă voi fi votat în Parlament, vom veghea ca în Guvern să existe o atmosferă pozitivă și constructivă. Vom asigura o comunicare bună între ramurile puterii. Vom da dovadă de corectitudine și perseverență, iar fiecare ministru, indiferent de orientarea politică, va respecta acrodul”, a spus Leancă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus