Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.05.2013

O misiune comună a membrilor Parlamentului European va sosi la Chişinău pentru negocieri cu liderii R.Moldova cu privire la modul de depăşire a crizei politice

O misiune comună a membrilor Parlamentului European va sosi la Chişinău pentru negocieri cu liderii R.Moldova cu privire la modul de depăşire a crizei politice

O misiune comună a Membrilor Parlamentului European, reprezentând cele mai mari două grupuri din Parlamentul European va sosi la Chişinău duminică, 26 mai, pentru negocieri cu liderii Republicii Moldova cu privire la modul de depăşire a crizei politice actuale.

Vizita lui Jacek Protasiewicz (PPE, Vicepreşedinte al Parlamentului European) şi Libor Roucek (S&D, Vicepreşedinte al Grupului) are loc înaintea votului de către Parlamentul Republicii Moldova cu privire la noul Guvern propus de Premierul desemnat Iurie Leancă .

Luni, MPE se vor întâlni cu Prim-ministrul desemnat Leancă şi alţi reprezentanţi ai fostei Alianţe pentru coaliţia de Integrare Europeană.

„Moldova are nevoie urgent de un guvern stabil şi pro-european pentru a consolida instituţiile democratice şi continua reformele de care vor beneficia cetăţenii Republicii Moldova. Are nevoie de un guvern credibil pentru a proteja realizările din ultimii ani. Şi are nevoie de un guvern cu un mandat clar pentru a finaliza negocierile privind Acordul de Asociere, ZLSAC şi pentru a pune în aplicare liberalizarea regimului de vize", au declarat Deputaţii Parlamentului European într-o declaraţie comună.

"Imposibilitatea de a ajunge la un compromis politic poate avea repercusiuni grave asupra procesului de integrare europeană a Republicii Moldova."

"Obiectivul vizitei noastre  nu este de a impune un acord. Însă vom face tot posibilul pentru a facilita un dialog constructiv şi de perspectivă între respectivele partide-surori din Republica Moldova."

În Parlamentul European, grupurile noastre au opinii diferite cu privire la mai multe aspecte, dar avem în comun dorinţa de a vedea Moldova avansând pe calea sa spre Uniunea Europeană. Partenerii noştri din Moldova împărtăşesc acelaşi scop. Acum, ei trebuie să demonstreze capacitatea lor de a transcende diferenţele de adept pentru a-l realiza."

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus