Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-20/antreprenorii-din-moldova-shi-rusia-se-intrunesc-la-moscova-in-cadrul-forului-de-afaceri-moldorus-29866.html
Data: May 20, 2013 (18:26)

Antreprenorii din Moldova şi Rusia se întrunesc la Moscova în cadrul Forului de afaceri moldo-rus

Cu prilejul unei vizite de afaceri,  efectuate de antreprenorii moldoveni în Federaţia Rusă, în perioada 20-22 mai, curent, în capitala rusă se va desfășura Forul de afaceri moldo-rus. Evenimentul se va desfășura la 21 mai și este organizat de Ministerul Economiei, MIEPO şi Consiliul de Afaceri pentru Cooperare cu Republica Moldova, ce activează sub egida Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse.

Scopul evenimentului este informarea mediului de afaceri din Rusia privind oportunităţile investiţionale şi de export din Moldova, prezentarea proiectelor de investiţii şi a întreprinderilor de stat supuse privatizării, iniţierea relaţiilor noi de cooperare dintre comunităţile de business din Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Din delegaţia moldovenească fac parte reprezentanţi ai companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, ce activează în domeniul agriculturii, surselor de energie regenerabilă, tehnologiilor informaţionale, construcţiilor, proiectării, industiei ușoare. De asemenea, la For vor participa şi reprezentanţi ai Zonelor economice libere din Ungheni, Bălţi, Vulcăneşti, Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Potrivit Ministerului Economiei, programul evenimentului va include o prezentare a climatului investiţional din RM, a proiectelor investiţionale ale SA „Automaş-agro” - „Procesarea rămăşiţelor de porumb, biomasă și de alte materii prime care conţin amidon pentru biocombustibili și alte produse conexe”, SA „Topaz” -„Producerea de echipamente pentru prelucrarea electrochimică cu microimpulsuri a pieselor din materiale dure, inclusiv intermetalic, pentru aviație și alte domenii”, a Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, dar şi mai multe întrevederile bilaterale dintre companiile din Moldova şi Rusia, bazate pe interesele comune de afaceri. Totodată, sunt preconizate şi întâlniri ale companiilor moldoveneşti cu partenerii săi din Rusia, stabilite prealabil.