Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-18/ministerul-economiei-lanseaza-licitatzia-internatzionala-privind-constructzia-gazoductului-iashiungh-29843.html
Data: May 18, 2013 (14:39)

Ministerul Economiei lansează licitaţia internaţională privind construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul Economiei anunță despre lansarea licitației internaționale privind selectarea companiei ce va efectua lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni, cu o lungime de circa 11 km, pe teritoriul Republicii Moldova și  a  stației de măsurare a gazelor.

Participarea este deschisă tuturor persoanelor juridice, care participă fie individual, fie în cadrul unui consorțiu de ofertanți, stabiliți într-un stat membru al Uniunii Europene. Pot participa și organizații internaționale. Eligibili pentru participare vor fi ofertanții ce vor corespunde unui șir de criterii, precum ar fi: deținerea licenței pentru construcția de conducte de gaz cu o presiune de 55 bari, tot personalul de specialitate al contractantului trebuie să dețină permise, autorizații pentru construirea gazoductelor magistrale, personalul-cheie trebuie să aibă cel puțin 5 ani de experiență și calificări relevante în lucrări de natură similară acestui proiect, să realizeze cu succes cel puțin un proiect de acest gen,  să dețină echipamente, materiale, resurse umane și financiare necesare pentru a efectua cel puțin 70% din prevederile contractului cu resursele proprii, etc.

Ofertantul câștigător va trebui să depună o garanție de bună execuție de 5% din valoarea contractului, la semnarea contractului. Dacă ofertantul selectat nu furnizează o astfel de garanție în această perioadă, contractul va deveni nul, iar un nou contract poate fi trimis următorului ofertant din lista participanților la licitație.

Licitația este efectuată conform prevederilor legislației în domeniu a Uniunii Europene.

Data limită a depunerii ofertelor 22 iulie 2013. Ofertele sunt necesare a fi depuse la Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor în Energetică a Republicii Moldova ( Moldova Energy Project Implementation Unit, MEPIU). Textul integral al Anunțului privind lansarea licitației internaționale poate fi găsit pe site-ul www.mepiu.md , precum și al Ministerului Economiei.

Reamintim, că gazoductul Iași-Ungheni,  va conecta rețelele de gaze ale României și Republicii Moldova și va transporta  1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. Conducta de gaz va avea o lungime de 43,2 kilometri, dintre care circa 11 kilometri pe teritoriul țării noastre. Construcția gazoductului are drept scop consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.