Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2013

Președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru

Președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 15 mai a.c., un decret prezidențial prin care domnul Iurie Leancă este desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. Iurie Leancă urmează să prezinte programul de activitate și lista Guvernului spre examinare Parlamentului.  

Nicolae Timofti a anunțat candidatul în cadrul unui briefing de presă. Iată declarația șefului statului:

„În conformitate cu prerogativele constituționale care-mi revin, am semnat astăzi un decret prin care l-am desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Iurie Leancă.

În cadrul consultărilor cu fracțiunile parlamentare, Iurie Leancă a fost propus de către Partidul Liberal Democrat.

Reprezentanții celorlalte partide parlamentare au recunoscut dreptul PLDM de a propune un candidat pentru funcția de prim-ministru. Partidul Comuniștilor nu a participat la consultări.

Conform Constituției, domnul Leancă are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

Noul cabinet de miniștri va avea sarcina să continue politica de integrare europeană, iar pe plan intern, să pună în aplicare reformele democratice convenite cu Uniunea Europeană.

Fac un apel către Parlament și deputați: să se pătrundă de importanța momentului și să voteze un nou Guvern, pentru a readuce stabilitatea în țară și pentru a continua dezvoltarea Republicii Moldova”, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus