Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-15/partidul-liberal-condamna-votul-pcrmpldm-29800.html
Data: May 15, 2013 (23:06)

Partidul Liberal condamnă votul PCRM-PLDM

Partidul Liberal critică și condamnă modificările adoptate la Codul Electoral de către PLDM și PCRM pe 3 mai 2013, prin care a fost limitat dreptul la vot al studenţilor şi al celor aflați la muncă peste hotare. În acest sens, astazi 15 mai 2013, a fost organizată o conferință de presă.

Deputatul Valeriu Munteanu, prședintele fracțiunii Partidului Liberal în Parlamentul Republicii Moldova și vicepreședinte al PL, a menționat în cadrul conferinței de presă că "în urma modificărilor la Codul Electoral, pe lângă alte norme nedemocratice, a fost restricţionat în mod abuziv dreptul la vot a două categorii de alegători, este vorba despre studenţi şi reprezentanţii Diasporei”.
"Filat a închinat aceşti alegatori PCRM-ului, un lucru absolut nepermis şi în disonanţă cu ceea ce declară ei. Nu vom permite să ducă la bun sfârşit ceea ce intenţionează şi vom interveni în acest proces", a mai spus Valeriu Munteanu.

Partidul Liberal amintește că daca anterior, studenţii aflați la studii puteau vota la orice secţie de vot din Chişinău, din 3 mai 2013 acest drept conferit în 2010 a fost limitat, prin votul comun al PLDM şi PCRM. 

De asemenea, chiar dacă inițial, după ora 21.00, pentru votanții din afara Republicii Moldova, timpul putea fi prelungit, din 3 mai 2013, la inițiativa PLDM și PCRM acest drept a fost limitat, iar concetățenii noștri nu-și vor mai putea exprima dreptul constituțional de a vota.

Astfel, Partidul Liberal a propus un proiect de lege privind abrogarea acestor iniţiative legislative. Exponenții acestor categorii de votanți întotdeauna au susținut partidele proeuropene, iar PLDM nu are dreptul moral de a oferi aceste aceste voturi comuniştilor, informează Departamentul Imagine și Comunicare al PL.