Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2013

Inițiativă legislativă a PLDM pentru asigurarea dreptului de vot al studenților

Inițiativă legislativă a PLDM pentru asigurarea dreptului de vot al studenților

Deputații din fracțiunea parlamentară a PLDM au înregistrat astăzi un proiect de lege care prevede simplificarea procedurii de vot pentru elevi și studenți.

În Republica Moldova există peste 120.000 de tineri care își fac studiile în localități diferite decât cele în care au domiciliul, iar din acest motiv este necesară asigurarea condițiilor optime pentru a-și exercita dreptul fundamental de a alege. Îmbunătățirile aduse la Codul Electoral prin acest proiect de lege vor permite elevilor și studenților să voteze, în baza documentelor justificative, în orice secție de votare deschisă în localitatea în care își efectuează studiile, completând o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă.

Totodată, proiectul de lege prevede că birourile electorale pot decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor, care stau în rând la secţia de votare respectivă, să-şi realizeze acest drept fundamental, informează un comunicat al PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus