Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-14/cna-a-transmis-dosarul-vicol-procurorilor-29769.html
Data: May 14, 2013 (16:30)

CNA a transmis dosarul Vicol procurorilor

Cauza penală pornită de CNA pe faptul actelor de corupţie comise de persoane cu funcţii publice din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a fost transmisă astăzi procurorilor.

Ofiţerii CNA au prezentat procurorilor 24 volume care conţin 14 dosare penale conexate. La baza concluziilor organului de urmărire penală au fost puse peste 200 de probe. Suplimentar procurorilor le-au fost prezentate 52 de discuri cu interceptări ale convorbirilor telefonice, 12 pachete cu corpuri delicte, inclusiv stick-ul depistat în biroul şefului IFPS cu interceptările telefonice ale subalternei sale .

Raportul de terminare a urmăririi penale conţine 87 de file cu descrierea şi analiza probelor, iar în acest dosar figurează 10 persoane: în calitate de bănuiţi în comiterea infracţiunii au fost recunoscuţi: şeful adjunct al IFPS, 2 inspectori fiscali, secretarul General adjunct al Guvernului Republicii Moldova, două persoane civile; ]n calitate de învinuiţi în comiterea infracţiunii au fost recunoscuţi: şeful IFPS, un om de afaceri, un fost angajat al CCCEC şi unul din cadrul CNA (ultimul a fost suspendat din funcţie în baza demersului procurorului).

Potrivit CNA, organul de urmărire penală continuă investigaţiile în baza materialului probatoriu administrat în cazul Vicol.