Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.05.2013

În curînd va fi lansat proiectul Strategiei de dezvoltare a sectorului agriculturii şi industriei alimentare

În curînd va fi lansat proiectul Strategiei de dezvoltare a sectorului agriculturii şi industriei alimentare

Prim-ministrul interimar Iurie Leancă a avut ieri o şedinţă de lucru cu ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

În cadrul şedinţei au fost puse în discuţie subiecte de primă importanţă în domeniu.

Vasile Bumacov a făcut o trecere în revistă a situaţiei în domeniul agro-alimentar, punctînd problemele actuale, în mod special fiind abordate aspectele privind cooperarea internaţională în acest domeniu.

În context, interlocutorii au discutat despre paşii care urmează a fi întreprinşi în mod prioritar pentru semnarea acordurilor cu Banca Mondială, ce presupune acordarea unui ajutor financiar Republicii Moldova, în valoare de 10 milioane dolari (120 mil. lei) în scopul lichidării consecinţelor secetei din anul 2012, dar şi pentru obţinerea grantului în sumă de circa 14 milioane dolari din partea Guvernului Japoniei pentru implementarea prioiectului asupra căruia s-a lucrat 3 ani şi care prevede dotarea grădiniţelor şi şcolilor din 26 localităţi cu cazane de încălzire pe biomasă.

Vasile Bumacov l-a informat pe Premierul interimar despre lansarea proiectului Strategiei de dezvoltare a sectorului agriculturii şi industriei alimentare, planificată pentru data de 17 mai a anului curent. Acest proiect urmează a fi propus spre dezbateri publice pentru ca, ulterior, să fie definitivat şi formulat un document complex ce va stabili strategia de dezvoltare a sectorului agroalimentar al Republicii Moldova în anii 2014 - 2020, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus