Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-05-02/romania-a-lansat-licitatia-pentru-conducta-de-gaze-pentru-exportul-in-republica-moldova-29694.html
Data: May 2, 2013 (15:39)

Romania a lansat licitatia pentru conducta de gaze pentru exportul in Republica Moldova

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale din România a lansat licitatia publica pentru construirea conductei de transport de gaze Iasi - Ungheni, adica interconectorul care va permite exportul de gaze catre Republica Moldova. Licitatia, lansata pe 25 aprilie, prevede un cost de constructie de aproximativ zece milioane de euro plus TVA, potrivit hotnews.ro.

Interconectorul Iasi - Ungheni este unul dintre proiectele majore de infrastructura energetica pentru Republica Moldova, fiind un element-cheie in strategia Chisinaului de a-si reduce dependenta fata de importurile de gaze naturale din Rusia.

Construirea conductei Iasi - Ungheni este sprijinita de Comisia Europeana, care o finanteaza prin Programul Operational Comun România - Ucraina - Moldova.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul oficial al licitatiilor publice, conducta va avea o lungime de 32,2 km, iar cistigatorul va fi desemnat in urma unei licitatii deschise. Criteriul de atribuire este pretul. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente este 31 mai 2013.