Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2013

Autorităţile autoproclamate de la Tiraspol continuă acţiunile necoordonate care subminează stabilitatea în Zona de Securitate şi mecanismele existente de menţinere a păcii

Autorităţile autoproclamate de la Tiraspol continuă acţiunile necoordonate care subminează stabilitatea în Zona de Securitate şi mecanismele existente de menţinere a păcii

Astăzi, Vicepremierul în exerciţiu Eugen Carpov , însoţit de Şeful Biroului pentru reintegrare Gheorghe Bălan şi un reprezentant al Delegaţiei Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a avut o întrevedere cu reprezentanţii autorităţilor locale din s. Varniţa.

Întrunirea a fost organizată în urma celor convenite în cadrul şedinţelor convocate de Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi Prim-ministrul interimar Iurie Leancă pe marginea evenimentelor din seara zilei de 26 aprilie curent, când fără consultări prealabile şi cu încălcarea normelor şi procedurilor existente în Zona de Securitate, structurile paramilitare transnistrene au încercat instalarea a două posturi neautorizate de control în cartierul de Nord al or. Bender.

În cadrul şedinţei a avut loc un schimb de păreri pe marginea ultimelor evenimente şi acţiuni unilaterale ale Tiraspolului. A fost subliniat faptul că în urma celor întreprinse de autorităţile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii internaţionali, s-a reuşit detensionarea situaţiei şi revenirea la normalitate, prin stoparea acţiunilor ilegale şi evacuarea infrastructurii instalate.

Pe parcursul discuţiilor s-a constatat cu regret că autorităţile autoproclamate de la Tiraspol continuă acţiunile necoordonate care subminează stabilitatea în Zona de Securitate şi mecanismele existente de menţinere a păcii. În acest sens, Eugen Carpov a subliniat că autorităţile naţionale, în strânsă conlucrare cu  administraţia locală a s. Varniţa, vor continua monitorizarea situaţiei în zonă şi vor interveni neîntârziat în vederea neadmiterii pe viitor a unor astfel de incidente.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus