Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.04.2013

Comisia Națională de Heraldică de pe lângă președintele R.Moldova s-a întrunit într-o ședința festivă dedicată Zilei Drapelului de Stat

Comisia Națională de Heraldică de pe lângă președintele R.Moldova s-a întrunit într-o ședința festivă dedicată Zilei Drapelului de Stat

Comisia Națională de Heraldică de pe lângă președintele Republicii Moldova, s-a întrunit astăzi, 26 aprilie a.c., într-o ședința festivă dedicată Zilei Drapelului de Stat.

Președintele Comisiei Naționale de Heraldică, Mariana Șlapac, a evocat într-un discurs importanța simbolurilor naționale, care definesc identitatea unui stat și contribuie la consolidarea și unitatea cetățenilor săi. „Drapelul de stat exprimă trecutul glorios al neamului nostru, dar, totodată, și aspirațiile europene ale țării. Legiferarea tricolorului drept drapel de stat pe 27 aprilie 1990 a reprezentat o victorie a mișcării de emancipare națională și a însemnat restabilirea memoriei istorice”, a spus Mariana Șlapac.
Șeful Direcției generale Drept a Administrației prezidențiale, Alexandru Ohotnicov, a anunțat că președintele Nicolae Timofti a promulgat recent Legea Stemei de Stat, un alt simbol major al suveranității naționale care va fi onorat pentru prima dată mâine, 27 aprilie, alături de Drapelul de Stat. „Este un început de bun augur ca Ziua Drapelului de Stat să devină cu anii o zi a tuturor simbolurilor noastre naționale”, a declarat Alexandru Ohotnicov.

În cadrul ședinței a fost semnat un acord de colaborare în domeniul proprietății intelectuale între Comisia Națională de Heraldică și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova. Membrii Comisiei Naționale de Heraldică au aprobat și emblemele naționale de certificare a produselor, emblema națională a cooperării culturale și științifice cu țările orientale, programul de perspectivă privind activitatea heraldică în Republica Moldova și concepția câtorva însemne heraldice teritoriale și corporative noi, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus