Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.04.2013

Iurie Leancă: Voi cere colegilor din Guvern să nu uite că interesele ţării trebuie să prevaleze asupra intereselor de partid sau asupra intereselor personale

Iurie Leancă:  Voi cere colegilor din Guvern să nu uite că interesele ţării trebuie să prevaleze asupra intereselor de partid sau asupra intereselor personale

Iurie Leancă a declarat, că a acceptat funcția de Prim-ministru interimar pentru a asigura continuarea implementării reformelor şi a cursului de integrare europeană a țării noastre.

”Cea mai mare parte a lucrului în direcţia pregătirii semnării Acordului de Asociere cu UE, inclusiv a Acordului privind Comerţul Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, dar şi activitățile orientate spre obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană a fost deja îndeplinită. Urmează o perioadă extrem de responsabilă și complexă, în care trebuie să ne pregătim de Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie  anul curent, însă pentru a reuși să atingem obiectivele pe care ni le propunem în raport cu acest Summit, este nevoie de stabilitate acasă şi avem nevoie de un efort comun conjugat, pe care sper să reuşim să-l facem”, a menționat Prim-ministrul interimar.

Iurie Leancă a declarat că vor fi luate măsuri astfel, încît efectele negative ale problemelor politice să nu se reflecte asupra cetățenilor.

”Indiferent de situaţia în care ne aflăm, fiecare membru al echipei guvernamentale trebuie să-şi onoreze conştiincios datoria, astfel încît cetăţenii să nu resimtă efectele negative ale problemelor politice”, a afirmat Iurie Leancă.

De asemenea, Prim-ministrul interimar a declarat că va cere colegilor săi din Guvern să facă abstracție de faptul că reprezintă diferite partide, de evenimentele politice ce se derulează în ţara noastră şi să se concentreze pe realizarea sarcinilor ce stau în faţa Cabinetului de miniștri.

”Voi cere colegilor din Guvern să nu uite că interesele ţării trebuie să prevaleze asupra intereselor de partid sau asupra intereselor personale”, a declarat Premierul interimar.

Iurie Leancă și-a exprimat speranța că perioada interimatului său va fi una scurtă, iar negocierile privind constituirea noului Guvern se vor încheia cît mai repede posibil, astfel încît Republica Moldova să-și continue calea de dezvoltare aleasă în condiţii de stabilitate, informează Biroul comunicare și relații cu presa.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus